Live bierproeverij met een stukje geschiedenis

Vrijdag 15 mei gaan we weer live met een bierproeverij! Dit keer een bijzondere selectie: Session IPA, Natte, Columbus en de zomerspecial Juicy IPA. Naast Wouter schuift Patrick aan, hij is de man van het 2e uur en samen gaan we 13 jaar terug in de tijd. Lekker bieren proeven met een stukje geschiedenis.

Hoe het begon…
Tijdens de proeverij neemt Patrick je mee terug naar juni 2008 hij samen met Bart de brouwerij overnam. De twee horeca ondernemers (ooit begonnen met café Tabac op de hoek van de Prinsen –en Brouwersgracht) kwamen regelmatig bij Brouwerij ‘t IJ om fusten Columbus te halen. Bij ‘t IJ vonden ze het altijd ontzettend gezellig en stiekem waren ze wel een beetje jaloers dat de brouwerij geen gedoe had over welke bieren ze wel of niet mochten schenken, ze brouwden immers hun eigen bier.

In café Tabac hadden ze namelijk regelmatig gezeik met Interbrew “Die Columbus moet eraf, heren, dat weten jullie. Je tapt Dommelsch”. Daarnaast was het in het proeflokaal altijd al druk en waren er duidelijke openingstijden. Het idee om van geen enkele leverancier afhankelijk te zijn beviel ze wel.

De tijd verstreek en inmiddels hadden Patrick en Bart een stuk of zeven cafés met verschillende openings -en sluitingstijden, veel personeel in dienst en een zeer divers publiek. Met dit alles te managen waren ze wel een beetje klaar en ze waren toe aan iets nieuws… de ogen waren gevallen op het overnemen van Brouwerij ’t IJ.

Ergens in 2002 spraken ze Kaspar voor het eerst hierover en vroegen of hij er wel eens aan had gedacht om de brouwerij te verkopen, maar dat lukte niet direct. De aanhouder wint en zes jaar later is het de twee vasthoudende types dan toch gelukt, ze nemen in 2008 de brouwerij over. Bart en Patrick hebben het bedrijf een nieuwe impuls gegeven en gemaakt tot wat het nu is.

Patrick is dus de aangewezen man van het 2e uur om tijdens het proeven van de 4 bieren ook terug te gaan in de tijd. Uiteraard zit Columbus in de proeverij, het bier dat Patrick en Bart kochten voor in hun eerste café.

Wouter verzorgt de proeverij en gaat je alles vertellen over de bieren en hun smaken. Patrick heeft genoeg mooie anekdotes over de weg naar de overname en van de beginperiode in 2008. Wouter is inmiddels ook 10 jaar werkzaam voor de brouwerij en kwam ooit als 6e medewerker het team versterken.
 
Live op Facebook
Vrijdag om 17:00 gaan we live op ons Facebook kanaal. Zorg dat je ons daarop volgt om een melding te krijgen wanneer we live gaan. Lukt het je niet om direct mee te doen? No worries, we delen de video na de bierproeverij op Facebook.

Verkrijgbaarheid bieren
De bieren (Session IPA, Natte, Columbus en Juicy IPA) zijn verkrijgbaar bij jouw plaatselijke slijter en/of supermarkt. Haal ze vast in huis en zet ze lekker koud. 

Tot vrijdag!

Live bierproeverij met een stukje geschiedenispeter
1

One comment on "Live bierproeverij met een stukje geschiedenis"

  1. I miss your beers already. Can’t wait to visit Brouwerij ‘t IJ again!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *